BLOG

A legfontosabb dolog az esküvői buli tervezésekor, hogy pontosan milyen jellegű zenei szolgáltatót válasszatok. A párok többsége egészen határozott ebben a kérdésben, ismerik a meghívni tervezett vendégeket és zenei ízlésüket. Ha nincs egyértelmű, konkrét elképzelésetek, akkor a legjobb döntés, ha az ajánlatkérés előtt időt szántok néhány rövid, kötetlen beszélgetésre esküvői DJ és élőzenei szolgáltatókkal egyaránt.

Esküvő DJ? Zenekar? Esetleg mindkettő?

Nem áll szándékomban kizárólag az esküvői DJ szolgáltatás mellett érvelni, hiszen az élőzene varázsa mindig is lenyűgöző marad, különösen, ha sikerül egy profi zenészekkel, jó hangú énekessel rendelkező csapatot választani. Zenekar kategórián belül szintén fontos tényező lehet, hogy például mulatós zenét mennyire játszik az adott együttes. Vannak party zenekarok, akiknél általában jóval igényesebb a zenei felhozatal, ismertebb mai slágereket is játszanak, és vannak a klasszikus lakodalmas zenekarok, ahol domináns a mulatós zene, viszont cserébe napjaink slágereitől, vagy a külföldi zenéktől egészen biztosan el kell búcsúznotok.

Néhány esetben felmerül az igény arra, hogy az esküvői DJ és zenekar együtt legyen jelen az esküvőn. Ilyenkor felváltva, blokkokban, vagy egymást követve, például a vacsora alatt, vagy éjfélig a zenekar, azt követően az esküvői DJ szolgáltatja a zenét. Ebben a formában ez a létező legköltségesebb megoldás, az anyagi lehetőségek is végesek, így ez is döntő szempont lehet. Egy profi, igényes zenekar ráadásul még mindig legalább kétszer annyit jelent majd az esküvői költségvetésben, mint egy igényes esküvő DJ. Azonban itt is érdemes szem előtt tartanotok azt, hogy az esküvői DJ nagy valószínűséggel jóval több szolgáltatást (például kiemelkedő fénytechnikai megoldások), komplexebb megoldást, személyesebb odafigyelést biztosít számotokra!

Esküvő DJ munkám során én úgy tapasztalom, hogy azokat az időket éljük, amikor a násznép nagyjából 60-70%-ban már a fiatalabb és középkorú generációkból áll, viszont 30-40%-ban még olyan vendégek alkotják, akik az esküvői DJ - mint zenei szolgáltató - gondolatával is nehezen barátkoznak meg, és részükre fontos lehet bizonyos mennyisében a klasszikus esküvős mulatós, vagy '70-es, '80-as évek beli retró zene. Többségében még ez a zenei megosztottság jellemzi az esküvőket, emiatt tartom én tökéletes megoldásnak az esküvői DJ szolgáltatást ezekre a rendezvényekre.

Komplex zenei szolgáltatások, megbízható technikai háttérrel

Az esküvői DJ legnagyobb előnye, hogy a zenei szolgáltatások valóban az esküvő egészét lefedik. Ez nálam annyit jelent, hogy tökéletes technikai hátteret biztosítok a polgári szertartás hangosításához, vendégváró-és gratulációs zenékhez. Az is nagyon fontos, hogy ezekre a délutáni, külső helyszínekre az esküvői buli hangtechnikájától teljesen külön, független eszközöket használok, nincs pakolgatás egyik helyszínről a másikra. A bulihoz prémium minőségű, esküvőhöz illő megjelenésű hangtechnikai eszközöket használok. A fénytechnika pedig a legmodernebb, vezeték nélküli, szoftveres vezérléssel rendelkezik, dinamikusan mozgó robotlámpákkal, tánctér színező reflektorokkal, surlófényekkel. Az alkalmazott fénytechnika mennyisége függ az esküvő helyszínétől, az árajánlatban igényelt szolgáltatásoktól. Van egy minimális fénytechnika mennyiség, amely alatt én például nem vállalok el esküvőt. Ennek oka, hogy enélkül a fotós, esküvői filmes kollégák számára, és számotokra sem tudnám biztosítani a látványtechnikai élményt, amelyre büszkén tekintetek majd vissza az esküvőt követően. Erről részletesebben is írok majd a "Miért fontos az esküvőkön a fénytechnika?" cikkben.

Persze mosolyogva szoktam fogadni néhány esküvő DJ oldalon azokat a hangzatos kifejezéseket, hogy "nálam folyamatos a buli, mindig tele a tánctér", "100% buli garanciát vállalok", "az esküvői DJ nem pihen, estétől reggelig folyamatos a buli". Aki tapasztalt esküvői szolgáltató, vagy olyan vendég, aki gyakran jár esküvőre, nagyon jól tudja, hogy ez nem teljesen fedi a valóságot, de erről egy későbbi, esküvői programtervvel és menetrenddel kapcsolatos cikkben részletesebben írok.

Ha hasznosnak találtátok az itt leírt néhány gondolatot, és sikerült felkeltenem érdeklődéseteket az esküvői DJ szolgáltatással kapcsolatban, keressetek bizalommal és kérjetek árajánlatot!

 online ajanlat

Kiemelt esküvői szolgáltató partnerek, akikkel biztosan gördülékeny a munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


MAROSI VIKTOR - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


HOTEL KARDOSFA Zselickisfalud - Esküvő helyszín


SESSION HOTEL Ráckeve - Esküvő helyszín


ÁGOSTHÁZY BOTOND - Esküvő fotó


MIREX FILM&FOTO