ESKÜVŐI DJ BLOG

Bár látszólag csak a vendéglétszám, na és persze a pénztárcátok szempontjából van jelentősége annak, hogy kiket hívtok meg az esküvőre, de az esküvői DJ munkája és az egész buli hangulata is múlhat azon, hogy milyen összetételű násznépet “igazoltok” esküvőtök napjára.

Az esküvőjét tervező párok többsége a nyári napokhoz kötődik, egyrészt reménykedve abban, hogy jó eséllyel szuper időjárás lesz az esküvőn, másrészt pedig még erősen élnek azok a “berögződések”, hogy a vendégek többsége nyáron ér rá jobban, és egyébként is ekkor van az esküvői főszezon. Elsőre a nyári dátum valóban optimálisnak tűnhet, de van néhány dolog amit feltétlenül tudnotok kell, mielőtt lefoglaljátok az esküvői dátumot.

Azt egészen biztosan kijelenthetjük, hogy torta, vagy valamilyen "esküvői tortát helyettesítő" sütemény nélkül nincs esküvő. Manapság egy jó cukrászda bármilyen elképzeléseteket megvalósítja, így az csak Rajtatok múlik, hogy milyen is lesz az esküvői torta kinézete, fajtája. Abban viszont a ceremóniamester és az esküvői DJ is a segítségetekre lehet, hogy ezt a tortát a leghatásosabban tálaljátok vendégeitek elé. Ehhez láthattok néhány ötletet és zenei tippet ebben a cikkben.

Korábban már láthattátok esküvői DJ blogomban a Secret Stories esküvői magazin oldaláról származó cikk első részét, amelyben Kovács Zsófi gyűjtötte össze a legkellemetlenebb kérdéseket, amelyek felmerülhetnek esküvőtök szervezése során. Olvassátok el a második részt is, amelyben ismét hasznos válaszokat kaphattok a kérdésekre. Esküvői DJ által is szigorúan ajánlott bejegyzés következik :)

Ez a bejegyzés kivételesen nem egy általam megírt, esküvői DJ cikket tartalmaz, viszont sok érdekes, jól körüljárt kérdést találtam benne én is, ezért úgy gondoltam, hogy néhány kiegészítés kíséretében megosztom Veletek itt, a saját oldalamon is. A cikk eredeti szerzője a Daalarna esküvői magazinjánál, a Secret Stories-nál dolgozó Kovács Zsófi, úgy gondolom, hogy sok kollégám nevében köszönettel tartozunk ezért a kiváló munkáért neki. Fogadjátok sok szeretettel az első részt :)

Egy belvárosi étterem, egy rendezvényhajó a Dunán, egy szálloda a Balatonnál, egy kisebb hotel, vendéglátóhely távol a város zajától, vidéki környezetben, egy tóparton, vagy akár egy erdő közepén. Ezek mind álomhelyszínként jelenhetnek meg az esküvőd tervezésekor, attól függően, hogy hol képzeled el ezt a különleges napot. De mire érdemes figyelnetek az esküvő helyszínének kiválasztásakor, és a csodálatos környezet mellett milyen feltételek, adottságok szükségesek ahhoz, hogy esküvőtök valóban tökéletes legyen?

Van néhány tippem számotokra, amivel 20-30%, vagy akár jóval nagyobb megtakarítást érhettek el az esküvő költségvetésénél úgy, hogy eközben a szolgáltatások minőségénél nem kell kompromisszumot kötni.

Az ajánlatkérésekkel kapcsolatos tudnivalókról már korábbi blog bejegyzésben olvashattatok. Az árajánlat elfogadását követően az első kérdés az szokott lenni a párok részéről, hogy “mi a további teendő a foglalással kapcsolatban?”, így most ezt a folyamatot részletezem a kapcsolatfelvételtől egészen a szerződés aláírásáig. Ha már kértél tőlem esküvői DJ árajánlatot, de még nem sikerült döntened, akkor is érdemes beleolvasni a bejegyzés tartalmába, ha pedig ajánlatkérés előtt állsz, akkor a cikkben egészen pontos számokat láthatsz a nálam elérhető 2021-es esküvői DJ árakról.

Kétezer-húsz, nem azt hoztad, amit vártunk tőled! Erre az évre már 2018 év végétől gyorsabban fogytak a főszezon dátumai, 2019 nyarára pedig gyakorlatilag minden olyan esküvői DJ naptárában beteltek a 2020-as esküvő szezon szombatjai, akik keresettebbek, vagy régóta a szakmában vannak. Az látszott, hogy a szokásosnál sokkal több lesz a munka, jobbnál jobb bulikat vártunk, jó hangulatban, egy “bűvös év” kezdetén. A feladat valóban több lett, de nem úgy, ahogy előzetesen gondoltuk…

Az esküvő megtervezésekor az egyéb teendők mellett nagyon fontos az is, hogy a leginkább odaillő zenéket válasszuk ki a különböző történésekhez. De melyek ezek az eseménypontok, hova, milyen jellegű zenéket érdemes választani?

Az esküvőkön - szerencsére már egyre ritkább esetben - az örömszülők tartani szoktak az esküvői DJ általi zeneszolgáltatástól, gyakran azonosítják a fesztiválokról kialakult képpel, zenei stílusokkal az esküvői DJ személyét. De valóban csak disco, house, és ilyen jellegű zenéket játszik a DJ az esküvőn? Elvárható-e tőle, hogy az idősebb és fiatalabb generációknak egyszerre feleljen meg? Mi a helyzet a mulatós zenével, ki kell-e zárnod ezt a stílust, ha esküvői DJ-t hívsz a nagy napra? A fenti kérdésekre kaphattok választ az alábbi cikkből.

Sokan feleslegesnek tartják, néhányan pedig azt gondolják róla, hogy a fénytechnika az esküvői DJ árajánlatában csak egy plusz tétel, amivel növelhető az ajánlat végösszege. Vannak olyanok is, akik úgy keresnek meg minket, hogy kifejezetten kihagynák ezt a tételt a kiadások közül, félrevezetve magukat azzal a tévhittel, hogy “úgysem a fényeken múlik a buli, és nekünk egyébként szép a helyszínünk már önmagában is”. De valóban csak “pénzkidobás” lenne az igényes fénytechnika megrendelése?

Tegyük fel, hogy a korábban már ismertetett szempontok alapján sikerült kiválasztanotok a számotokra tökéletes esküvői DJ -t, így elvileg az ő személye garanciát jelenthet egy feledhetetlen bulira. Vagy mégsem? A cikkből sok olyan információhoz juthattok, amelyek segítenek a buli alatti legjobb hangulat kialakításában, érdemes tehát elolvasni a részleteket!

Évente sok száz ajánlatkérést kapok elérhetőségeimen és a közösségi felületeken keresztül. A tapasztalataim azt mutatják, hogy egyre több “tudatos ajánlatkérő” jelentkezik, akik az ár mögött rejlő szolgáltatásokról, eszközök minőségéről is érdeklődnek.

Sok esetben - leginkább a telefonos megkereséseknél - viszont csak egyetlen “bűvös” kérdés hangzik el: Mennyiért vállalnád az esküvőnket?

A cikk nem sikerült rövidre, de érdemes végigolvasni.

A DJ kiválasztása talán az egyik legnehezebb feladatot jelenti a párok számára. Egy fotóst, filmest a referencia, a felvételek hangulata, személyisége alapján szinte tökéletesen ki lehet választani. A ceremóniamester választásnál egyértelműen a személyes szimpátia, beszédstílus és tapasztalat dönt. De mi a helyzet akkor, ha a tökéletes esküvői DJ-t keresitek?

Facebook

Esküvői pillanatok

Kiemelt esküvői szolgáltató partnerek, akikkel biztosan gördülékeny a munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


MAROSI VIKTOR - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


HOTEL KARDOSFA Zselickisfalud - Esküvő helyszín


SESSION HOTEL Ráckeve - Esküvő helyszín


ÁGOSTHÁZY BOTOND - Esküvő fotó


MIREX FILM&FOTO - Esküvői film & fotó, szelfigép


TÓPART HOTEL Balatonvilágos - Esküvő helyszín


JÁVORI FOTÓ - Esküvői film, fotó