ESKÜVŐI DJ BLOG

Sokan feleslegesnek tartják, néhányan pedig azt gondolják róla, hogy a fénytechnika az esküvői DJ árajánlatában csak egy plusz tétel, amivel növelhető az ajánlat végösszege. Vannak olyanok is, akik úgy keresnek meg minket, hogy kifejezetten kihagynák ezt a tételt a kiadások közül, félrevezetve magukat azzal a tévhittel, hogy “úgysem a fényeken múlik a buli, és nekünk egyébként szép a helyszínünk már önmagában is”. De valóban csak “pénzkidobás” lenne az igényes fénytechnika megrendelése?

 

Nos, mielőtt a feltett kérdésre én magam, mint esküvői DJ adnám meg a választ, feltétlenül kérdezzétek meg erről a gondolatról az esküvői fotós, vagy ha van, akkor cinematográfus, filmes véleményét is. Ha ezt már korábban megtettétek, akkor egészen biztos vagyok abban, hogy az ő véleményüket is figyelembe véve tisztában vagytok azzal, hogy szó sincs felesleges kiadásról, és az esküvőkön alkalmazott fénytechnika bizony annál jóval fontosabb, mint ahogy azt a legtöbb pár a saját esküvője előtt gondolta.

 

Valóban vannak csodálatra méltó esküvői helyszínek, amelyek megfelelő hangulatvilágítással rendelkeznek a vacsora idejére, sőt, optimális esetben például a tánctér feletti, vagy annak közvetlen környezetében lévő világítás külön is kapcsolható. Sajnos itt már rendszerint akadnak problémáink, általában nem ez az ideális eset fogad bennünket, hanem például egy olyan szituáció, hogy a tánctér feletti világítással a vacsoraasztalok körüli fények is kialszanak. Ilyenkor lehet nagyon jó választás az esküvői DJ által telepített, vezeték nélküli, akkumulátoros surlófény csomag, amely a buli alatt kellemes hangulatfényt biztosít az egész teremben, teljesen függetlenül a beépített világítástól. De ne szaladjunk ennyire előre a történetben…

 

Engedjétek meg, hogy először a legfontosabb kérdést tisztázzuk: érdemes-e egy esküvőn teljesen mellőzni az esküvői DJ fénytechnikáját?

A válasz egyértelműen NEM, sőt annyira nem, hogy én például nem is vállalok el esküvői rendezvényt egy minimális fénytechnikai csomag igénybe vétele nélkül. 

 

A teljesség igénye nélkül nézzünk meg néhány okot a legfontosabbak közül, ami miatt feltétlenül szükségesek a megfelelő fények.

 

A TÁNCTÉR. Az esküvői DJ munkáját talán legjobban érintő szempont az, hogy a buli hangulatát jelentősen emeli, ha a táncos részeknél a helyszín saját, nagy valószínűséggel túl világos fényeit legalább a tánctér környékén ki tudjuk iktatni. Ehhez természetesen az szükséges, hogy az esküvői DJ dinamikusan mozgó, színes fényeket telepítsen a tánctérre.

Czeba Máté esküvői DJIlyen volt a tánctér és a hangulat Csilla és Áron esküvőjén

 

AZ ESEMÉNYEK. Biztos vagyok abban, hogy az esküvő történéseinek legjobb minőségű képi dokumentálására Ti is fel fogtok kérni egy esküvői fotós, illetve egy filmes szakembert. Nekik nem kis összeget fogtok kifizetni megbízási díjként, így joggal lesznek elvárásaitok feléjük.

 

Természetesen a jegyesfotózást, a szabadtéri szertartások alatti időjárást, fényviszonyokat az esküvői DJ sem tudja befolyásolni (bár néha nagyon szeretnénk :-) ), viszont később, sötétedés után, a fénytechnika beállításával, a legjobb minőségű fények biztosításával nagy mértékben hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a filmes és fotós kollégák szuper körülmények között végezhessék munkájukat, és Ti is lenyűgöző felvételeket nézhessetek vissza az esti, éjszakai eseményekről is.

 

A zenés-táncos rész általában az ifjú pár nyitótáncával kezdődik, ez nyitja meg a táncteret a vendégek előtt is. Az általam használt, szoftveresen, vezérelt fénytechnika tökéletesen alkalmas arra, hogy a fotóssal, filmessel előre átbeszéljük a nekik optimális színeket, fénybeállítást, például, hogy honnan, milyen irányból, milyen erősségű, színű fény érkezzen, figyelembe véve a helyszín által adott lehetőségeket. A nyitótánc az est egyik legszebb eseménye, a tökéletes technikai megvalósítás az esküvői DJ és a többi szolgáltató kolléga szoros együttműködését igényli.

Czeba Máté esküvői DJRéka és Bálint nyitótáncára a vendégek csillogó tekintete mellett 6 db robotlámpa is szegeződött a Sorg-villágban.

 

A fénytechnikánál nagyon lényeges a vezérelhetőség is. A mai világban erre már rengeteg módszer létezik, a lényeg, hogy az esküvői DJ a fényeket a megfelelő pillanatban igazítani tudja az esküvő történéseihez. Mire gondolok itt elsősorban? Sajnos még mindig nagyon sokszor látok olyan videofelvételeket, ahol az esküvői DJ a legolcsóbb, hangvezérelt lámpákat használja. Amellett, hogy ezek egy olcsó házibuli hangulatát idézik, teljesen tönkre tudják vágni a nyitótánc, torta, gyertyafénykeringő meghitt pillanatait, különösen akkor, ha kizárólag a beépített hangvezérléssel, erőteljes villogással, színváltással működnek.

Én ilyen szituációknak esélyt sem szeretek adni, ezért az egyik legmodernebb, iPadről, érintőképernyőn keresztül vezérelt rendszert használom, amely vezeték nélkül, akár a tánctér közepéről is beállítható. Így a nyitótáncnál minden fény az ifjú párra irányul, a tortánál a fénytechnika a torta helyszínét világítja meg, a gyertyafénykeringő pedig meghitt, minimális, de éppen elegendő fények között történik, hogy a legcsodálatosabb fotókat kapjátok erről is.

 

Czeba Máté esküvői DJ

Czeba Máté esküvői DJ

Az esküvői torta behozatalánál szintén fontosak a fénybeállítások.

 

Czeba Máté esküvői DJ

Kata és Tomi vendégei ilyen megvilágításban láthatták az esküvői tortát.

 

A minőségi, tökéletesen vezérelt fénytechnikának persze ára is van, viszont olyan vizuális élmény nyújtható vele, amely miatt érdemes erre is figyelmet fordítanotok az esküvői DJ kiválasztásánál.

 Czeba Máté esküvői DJ

Zsuzska és Ágoston esküvőjén Mr. & Mrs. játék zajlik, az ijfú pár tökéletes megvilágításával.

 

A DEKORÁCIÓ. A cikk elején már utaltam az esküvőkön alkalmazható dekorációs surlófényekre, ezeket a legtöbb esküvői DJ alap fénytechnikája nem tartalmazza, kiegészítő szolgáltatásként viszont sok esetben javasolni szoktam én is a használatukat. Vannak helyszínek, leginkább kastélyok, régebbi épületek, amelyek nagy belmagassággal, fehér falakkal, oszlopokkal rendelkeznek. Ilyen helyeken egészen lenyűgöző vizuális hatás érhető el az akkumulátoros surlófényekkel, de sötétben egy áltagos helyszín is varázslatossá tud válni, a lámpák megvilágítása által. 10-12 db ilyen eszköz alkalmazásával már elérhető a kívánt fényhatás, ezeket az esküvői DJ fénytechnikai csomagok mellé átlagosan 35.000-40.000 Ft körüli áron szoktam biztosítani.

 

Czeba Máté esküvői DJ

Czeba Máté esküvői DJ

Egyenetlen, téglákkal kirakott falfelületen különösen szép a surlófények által adott fénycsóva.

Czeba Máté esküvői DJ

A fehér falak, vásznak fényvisszaverő hatásuk miatt csodás látványt nyújtanak.

 

A saját magam által összeállított esküvői DJ fénytechnikát minden esetben igényesen alakítom ki, a tánctér megvilágítása a legkisebb csomag esetén is tökéletes látványt nyújt. Az alap eszközökön túl azonban, esküvő esetén javasolni szoktam legalább 2 db robotlámpa használatát is. Ezek által egyrészt fókuszálható, mozgatható fénycsóvákat kapunk, másrészt a fények által különböző ábrák vetíthetőek a tánctérre, falakra, mennyezetre, dekorációs kiegészítőként.

 

Czeba Máté esküvői DJ

Bea és Dávid esküvőjén így nézett ki a tánctér fénydekorációja a vacsora alatt.

Czeba Máté esküvői DJ

Dekorációhoz illeszkedő, robotlámpa és surlófény dekoráció, az esküvői DJ által telepítve.

Czeba Máté esküvői DJ

Varázslatos esküvői DJ fénytechnika a  Sorg-villában.

 

Az pedig már csak a “hab a tortán”, hogy ezek a tánctér padlózatára vetített, forgó-mozgó ábrák a násznép legkisebb tagjainak hatalmas játékélményt nyújtanak a vacsora alatt.

 

A fénytechnikai összeállításokról videót, illetve fényképeket is találhattok weboldalamon, és láthatjátok, hogy milyen vizuális élményt kaphattok Ti és vendégeitek, ha egy szuper esküvői DJ csodálatos fényekkel dekorálja esküvőtök helyszínét.

 

Szeretnétek többet tudni a választható fénytechnikai csomagokról? Keressetek bátran, bármely elérhetőségemen, vagy kérjetek árajánlatot ONLINE!

online ajanlat

 

 

BESZÉLJÜNK TERVEITEKRŐL!

Gyors, online árajánlatot kérnél? Itt megteheted!

Írj nekem elképzeléseitekről, és a legtöbb esetben maximum 1 napon belül elkészítem a személyre szabott árajánlatot. Legyen szó esküvői DJ, vagy rendezvény DJ szolgáltatásról, itt bármilyen ehhez kapcsolódó kérdéssel fordulhatsz hozzám!

(Az üzenetek néha a spam mappában landolnak, így kérlek, hogy azt is ellenőrizd az ajánlatkérés után 1-2 nappal!)

Igényelt szolgáltatások

Esküvői szolgáltató partnerek, akikkel mindig élmény a közös munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


PINTÉR TAMÁS - Ceremóniamester


MAROSI VIKTOR - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MIREX - Esküvői film és fotó


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


KÉRGES MÁTÉ - Esküvő fotó


Paralell Productions - Esküvői film