ESKÜVŐI DJ BLOG

Az esküvőjét tervező párok többsége a nyári napokhoz kötődik, egyrészt reménykedve abban, hogy jó eséllyel szuper időjárás lesz az esküvőn, másrészt pedig még erősen élnek azok a “berögződések”, hogy a vendégek többsége nyáron ér rá jobban, és egyébként is ekkor van az esküvői főszezon. Elsőre a nyári dátum valóban optimálisnak tűnhet, de van néhány dolog amit feltétlenül tudnotok kell, mielőtt lefoglaljátok az esküvői dátumot.

 

A meleg nyári esték hangulata mindenki számára vonzó lehet, így nem csoda, ha nálunk, esküvői DJ -knél is a nyári esküvői dátumok kelnek el leghamarabb, akár már másfél-két évvel az esküvő tervezett napja előtt. Tapasztalatainkat ezzel kapcsolatban viszont a legtöbbször nem esküvőn, hanem a teraszos borozgatásokon, vízparti helyeken, vagy épp a csillagos ég alatti esti grill partykon szerezzük. Kétségtelen, hogy nyáron jóval kisebb eséllyel fogunk ki egy esős, szeles hétvégét, és valószínűleg kora hajnalban sem kell takaró után kapkodnunk, ha ki akarunk menni a teraszra, de az esküvő tervezésekor nem árt más szempontokat is figyelembe venni.

 

Természetesen egészen más a helyzet akkor, ha esküvőtök napját egy személyes ok befolyásolja elsőként, például ezen a dátumon ismerkedtetek meg, vagy valamilyen más évfordulóhoz köthető a dátum.

 

Az esküvők száma évről évre nő, a koronavírus járvány pedig rátett egy lapáttal az egyébként is korán lefoglalt nyári dátumok népszerűségére. Nagyon sokan 2020-ról is, és a 2021-es évből is például a 2022-es esküvői szezonra tűzték ki az esküvő napját, de az sem ritka, hogy már a 2023-as év főszezonjára kérnek esküvői árajánlatot. Emiatt szinte biztosra vehető, hogy a nyári dátumok a következő években a szokásosnál is hamarabb telnek majd be az esküvői DJ, vagy más esküvői szolgáltatóknál, és a megnövekedett kereslet miatt valószínűleg az esküvői árak is emelkedni fognak ezekben a hónapokban.

 

 

Nézzük végig először a hónapokat, az évek során szerzett általános tapasztalatok alapján.

 

 

Január - február: 

 

Ez a két hónap az esküvők, és az egyéb rendezvények “klasszikus holtszezontja”. A legtöbb esküvői DJ ilyenkor sem unatkozik, rendszerint ebben az időszakban kezd el megnőni a beérkező ajánlatkérések száma, és a személyes találkozókat is igyekszünk ezekre a hónapokra időzíteni. Az esküvői szolgáltatók nagy része ezekre a szezonon kívüli hónapokra jelentős kedvezményeket biztosít az esküvői árakból, és jóval könnyebb őket lefoglalni is a kevésbé népszerű dátumok miatt. Így akár jelentős összeget is megtakaríthattok az esküvői költségvetésen, de ha a “spórolás” nem fő szempont, csak szimplán ragaszkodtok az adott évben egy helyszínhez, vagy egy szolgáltató - akár az esküvői DJ - személyéhez, és mindenképp azt szeretnétek, hogy ő legyen Veletek a nagy napon, akkor ebben az időszakban jó eséllyel tudja elvállalni az esküvőtöket.

A téli esküvők szépségének illúziójába én most nem ringatnálak Benneteket, az idilli téli tájra még ezekben a hónapokban is csak akkor van esély, ha a helyszínetek is olyan országrészre esik (például Veszprém megyében, a Bakony környékén, vagy a pest megyei Eplény körül, esetleg Nógrád megyében, a Mátra területén), ahol napjainkban is gyakori a havazás. Egy nagyvárosi, vagy átlagos elhelyezkedésű esküvői helyszín esetén a téli hangulatot jó eséllyel csak a hideg és a korai sötétedés fogja eszetekbe juttatni.

 

Március- április:

 

Néhány évvel ezelőtt még ezek a hónapok sem voltak túl népszerűek, az utóbbi időben viszont szerencsére ez változott, egyre több megkeresés érkezik márciusi és áprilisi esküvőkkel kapcsolatban. Bár a koronavírus a tavalyi és az idei évben keresztül húzta ezeket a tavaszi esküvőket, de 2022-re például már a kora májusi dátumokhoz hasonló népszerűségnek örvendenek ezek a hónapok is. Hasonlóan a szeptember végi, és októberi esküvőkhöz én ezt a két hónapot is a legjobb választásnak tartom.

 

Szabadtéri esküvő tervezésekor gondoskodni kell a tánctér lefedéséről, ha ezt elmulasztjátok, könnyen a fenti látvány fogadhat Benneteket.

 

Májustól szeptember végéig tartó időszak:

 

Az esküvők klasszikus főszezonja, annak minden pozitív és negatív hozadékával. Fontos tudni, hogy a főszezonon belül is vannak kiemelten népszerű dátumok, ilyen például május és augusztus utolsó két-három, valamint június és szeptember első két-három hétvégéje.

A legnagyobb bosszúságot ezekben a hónapokban az okozhatja, hogy az esküvői DJ és egyéb szolgáltatókat, helyszíneket már akár évekkel korábban lefoglalják, így sok esetben már csak a “maradékból” tudtok szemezgetni, ami erős kompromisszumra kényszeríthet Benneteket. Emellett szintén hátrány lehet, hogy az esküvői DJ -k is kiemelt főszezonként kezelik ezt az időszakot, így a legmagasabb árakat ezekre a dátumokra kell megfizetni. Szintén aktuális jelenség az is, hogy a koronavírus járvány miatti halasztások, és a tavaszi-őszi dátumokkal kapcsolatos bizonytalanság miatt a pénteki, sőt, akár a vasárnapi, hétfői dátumok is meglehetősen népszerűek lettek ebben az időszakban.

Az előnyeit nagyjából mindenki tudja ennek az időszaknak, de a hátrányok között érdemes még megemlíteni, hogy  itt van a legnagyobb esély arra, hogy hatalmas kánikula legyen az esküvőtök napján. Ennek pedig több negatív következménye is lehet, akár a polgári szertartás “végig szenvedése” a tűző napon, akár a smink elmosódása az extrém meleg miatt, de szintén nagyon rossz lehet az is, ha a helyszín légtechnikája nem tudja kezelni ezt a hőséget.

 

 

  

A medence egy forró nyári esküvő után vonzó "célpont" lehet a tánctér mellett. A fotó a szigetmonostori Rosinante Fogadóban készült.

Október - november:

 

Leginkább a március-április hónapokhoz hasonló körülmények jellemzik ezt az időszakot is, sőt, az október hónap talán a legjobb választás az esküvőkre, legalábbis az utóbbi évek egyértelműen ezt mutatják. Nappal kellemesen meleg, sok esetben késő nyári időjárás van, így a szabadtéri szertartás gond nélkül megtartható, de estére már a hőmérséklet csökkenése miatt nem kell túl nagy meleget elviselni. Ezen kívül csodálatos, őszi képeket készíthettek, amelyeknek egészen különleges hangulatuk van, és az esküvői dekorációt is feldobhatjátok az évszakra jellemző kiegészítőkkel. Az őszi esküvők szépségéről a Secret Stories oldalán találhattok részletes cikket IDE KATTINTVA. 

 

December:

 

Bár ez a hónap az esküvők szempontjából soha nem volt túl felkapott, évről évre egyre több esküvői megkeresést kapok a decemberi szombati dátumokra is. Nagyon népszerű dátum például december 31-e, az év utolsó napja igazán különleges hangulatú esküvőket tartogathat, és vendégeitek is egészen biztosan ráérnek majd ezen a napon. A legtöbb esküvői DJ számára a december mégis a céges rendezvényekről, évzárókról szól, ebben a hónapban gyakorlatilag szinte minden péntek és szombat éjszaka munkával telik, így az esküvői “holt szezon” ellenére ebben a hónapban túl nagy kedvezményekre biztosan nem számíthattok a legtöbb helyszínnél és szolgáltatónál.

 

 

HA SZÍVESEN RÁM BÍZNÁD AZ ESKÜVŐ ZENEI SZOLGÁLTATÁSAIT, KÉRJ BÁTRAN ÁRAJÁNLATOT IDE KATTINTVA!

BESZÉLJÜNK TERVEITEKRŐL!

Gyors, online árajánlatot kérnél? Itt megteheted!

Írj nekem elképzeléseitekről, és a legtöbb esetben maximum 1 napon belül elkészítem a személyre szabott árajánlatot. Legyen szó esküvői DJ, vagy rendezvény DJ szolgáltatásról, itt bármilyen ehhez kapcsolódó kérdéssel fordulhatsz hozzám!

(Az üzenetek néha a spam mappában landolnak, így kérlek, hogy azt is ellenőrizd az ajánlatkérés után 1-2 nappal!)

Igényelt szolgáltatások

Esküvői szolgáltató partnerek, akikkel mindig élmény a közös munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


PINTÉR TAMÁS - Ceremóniamester


MAROSI VIKTOR - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MIREX - Esküvői film és fotó


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


KÉRGES MÁTÉ - Esküvő fotó


Paralell Productions - Esküvői film