ESKÜVŐI DJ BLOG

Esküvői DJ oldalamat böngészve nagyon sok esküvői tippet kaphattok tőlem, a FACEBOOK VISSZAJELZÉSEK alapján pedig láthatjátok, hogy milyen minőségű eszközökkel dolgozom, és milyen munkát várhattok el tőlem. Most viszont arra szeretnék kitérni, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket én, mint esküvő DJ biztosan nem fogok tudni megadni Nektek.

 

A cikk célja még véletlenül sem az, hogy a pénztárcátokban kutassak, vagy esetleg bárkit megsértsek a tőlem már megszokott őszinteséggel. 

 

Sőt, ha épp Benneteket mentelek meg ezáltal egy olyan esküvői DJ-től, aki:

 • az átlagostól pár tízezer, vagy akár 70-80 ezer forinttal olcsóbb, látszólag “kedvezőbb” esküvői DJ árajánlatot kiadva
 • recsegő hangfalakról
 • pocsék fények mellett
 • rövidujjú, kitűrt ingben
 • YouTube-ról nyomja majd az esküvőn a “Megy a gőzöst”, vagy épp a saját kedvenc zenéit, amire Ti és vendégeitek abszolút nem vagytok kíváncsiak

 

akkor nekem már megérte.

Akkor is, ha később mégis más, de megbízható esküvői DJ -t választotok :)

 

A LEGFONTOSABB, HOGY BÁTRAN KÉRJ TŐLEM AJÁNLATOT AKKOR….

HA SZERETNÉD EGY OLYAN ESKÜVŐI DJ-RE BÍZNI A ZENEI ÉS TECHNIKAI SZOLGÁLTATÁSOKAT, AKI SOK SZÁZ ESKÜVŐ TAPASZTALATÁVAL SEGÍT BENNETEKET A SZERVEZÉS SORÁN IS, AKI A LEGJOBB MINŐSÉGŰ ESZKÖZÖKET BIZTOSÍTJA SZÁMOTOKRA ÉS MÁS SZOLGÁLTATÓITOK SZÁMÁRA, VAGY AKI SOKSZOR A SAJÁT FELADATAIN TÚLMUTATÓAN, SZÍVVEL-LÉLEKKEL TESZ MINDENT ESKÜVŐTÖKÉRT, AKKOR KERESS ELÉRHETŐSÉGEIMEN, EGYEZTESSÜNK EGY IDŐPONTOT, ÉS BESZÉLGESSÜNK ELKÉPZELÉSEITEKRŐL!

 

online ajanlat

  

És most nézzük, hogy milyen esetekben szeretném inkább azt, hogy NE kérj tőlem árajánlatot ;)

  

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha a blog bejegyzés címében is látható, legolcsóbb esküvői DJ-t keresed…

Biztosan lesznek nálam olcsóbbak. Sőt, lesznek nálam sokkal olcsóbbak is. És sokkal-sokkal drágábbak is. Így arra ígéretet tenni nem tudok, hogy tőlem fogjátok a legolcsóbb esküvői DJ árajánlatot kapni, és nem is szeretnék a legolcsóbb lenni. Az általam használt technikai eszközök minőségének, és több, mint 10 éves esküvői tapasztalataimnak megfelelő, korrekt áron végzem a munkámat, amelynek díjazása valahol az átlagos esküvői DJ árak felső részében, vagy egy picit afelett helyezkedik el. Egy olyan esküvői DJ ára, aki jó technikai felszereltséggel rendelkezik, megfelelő tapasztalatai vannak, ténylegesen esküvőkön szerezve, legalább 250.000-300.000 Ft-os összegtől fog indulni 2023-ban, az igénybe vett szolgáltatásoktól függően. Ha kizárólag az ár alapján szeretnétek egy olcsó esküvői DJ -t választani, akkor biztosan nem én leszek a legjobb számotokra.

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha elhiszed, hogy egy esküvőn bármi is "INGYEN" van, vagy "korlátlanul" van...

Saját magam is szoktam nézegetni más esküvői DJ kollégák oldalait, és bizony elképedve látom, hogy sokan még mindig az "ingyenes" szolgáltatásokkal, és az ilyen-olyan, mindenféle indok nélkül adott kedvezményekkel próbálják hintába ültetni a párokat.

"INGYENES" szertartás hangosítás

"KORLÁTLANUL" maradok, amíg tart a buli, nincs hosszabbítási díj

"100 % BULI GARANCIA"

"HA MOST RENDELSZ, KAPSZ 20% KEDVEZMÉNYT"

"NEM SZÁMÍTOK FEL ÚTIKÖLTSÉGET"

Ugye ismerősek ezek a mondatok?

Nos, megnyugtatlak, semmi nincs ingyen. Akkor sem, ha hangzatosan ezt ígérik. Egy jó esküvői DJ tisztában van a munkája értékével, és bizony meg is kéri annak árát. Különösen, ha például a polgári esküvői szertartás hangosításáról van szó, ami nem kevés plusz munkát, felkészülést igényel, az ehhez szükséges, valóban megbízható technikai eszközökről nem is beszélve. Ezek a hangzatos szlogenek általában mindössze marketing fogások, és épp valami olyanról próbálják elterelni a figyelmet, amiben az adott esküvői DJ jóval kevesebbet fog nyújtani számodra. Például nem megfelelő technikával dolgozik, nincs tapasztalata, ezért olcsóbb, vagy ingyen nyújtott szolgáltatásokkal próbál megrendelőkhöz jutni.

 

 

A korlátlanság is könnyen korlátokba ütközik, legtöbbször már az esküvői helyszín által. A 2022-es esküvői szezon alatt egyre többször hallottam, hogy 2023-tól bizony már csak hajnal 2-ig, vagy 3-ig köti meg az esküvő helyszíne a szerződéseket, és utána nagy összegű hosszabbítási díjat számolnak fel. A legtöbb helyen a hajnal 4 óra pedig végleges befejezési időkorlát (és most az addig felmerülő hangerő korlátozásokat szándékosan figyelmen kívül is hagyom, mert ez is egyre többször jelent problémát). A korlátlanságról tehát ennyit :)

Kedvezményeket pedig egyetlen szolgáltató sem ad senkinek a két szép szeméért. Igen, nálam is vannak olyan dátumok, amelyek kedvezményekkel érhetőek el. Ezek viszont kizárólag indokolt esetben, és ami még fontosabb, ésszerű mértékben vannak. Ilyenek például a pénteki dátumok, amelyekre 10% kedvezményt szoktam biztosítani, az egyéb hétköznapok, amelyek 15%-os kedvezménnyel vehetőek igénybe, vagy az elő-és utószezon esküvői dátumai, amelyeknél akár 30%-ot is "spórolhattok". De ha valaki a főszezon közepén, szombati dátumokat hirdet 20% kedvezménnyel, a dátum előtt már több, mint egy évvel...Azt ugye Ti sem hiszitek el?

A 100% buli garancia vállalása és az útiköltség felszámításának mellőzése pedig egész egyszerűen vicc kategóriába sorolható, főleg a mai világban. Azt mindenki tudja, hogy az utazási idő is költség, és vannak emellett a technikai eszközöket szállító járműnek is költségei, tehát ez könnyen érthető, hogy ha valaki ezért nem kér pénzt, annak alapos oka van, vagy pedig szimplán hülye.

A 100% buli garancia már kényesebb kérdés, ezt kevés esküvői DJ fogja őszintén elmondani Nektek. De mégis hogy lehet úgy valamire garanciát vállalni, hogy azt sem tudja, kik lesznek ott az esküvőn? Igen, van olyan, hogy első perctől az utolsóig bulizik a vendégsereg. Van...De ritkán! És aki ilyen irreális előrejelzésekkel hitegeti a párokat, az bizony nagy kockázatot vállal. Vannak nagyon jó bulik, amelyek kiemelkednek egy-egy szezonon belül...vannak átlagos bulik, amelyek a szokásos mederben zajlanak, és bizony vannak olyan esküvők is - szerencsére ritkán - , ahol csak nézünk egymásra a ceremóniamesterrel, hogy "na itt most mit tudnánk kezdeni". Ezért nagyon fontos az esküvői vendéglista összetétele, ami bizony senki máson nem múlik, csak RAJTATOK! Ha olyan vendégekkel van tele a násznép, akik még véletlenül sem akarják jól érezni magukat az esküvőn, és buli elleni oltást kaptak, akkor azokkal a legjobb esküvői DJ sem fog tudni kezdeni semmit!

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha minden egyéb szolgáltató kiválasztása után az esküvői DJ árát tartod a legalkalmasabbnak a spórolásra…

Valószínűleg Te is voltál már életedben esküvőn, szerencsés esetben több alkalommal is. Szuper, akkor tehát van összehasonlítási alapod arra, hogy mi marad meg emlékeidben ezekről az esküvőkről. Ha nincs, akkor segítek! Valószínűleg maga a helyszín, az ételek minősége, és az, hogy milyen volt a BULI.

Emlékszel arra, hogy milyen színű volt a virág az asztalon, a szoknya a széken, vagy a masni? Szerintem nem.

 

 

És vajon emlékeznél-e arra a saját esküvődön, ha:

 • a felkészületlen, rutintalan esküvői DJ miatt rossz bevonuló zene szólalna meg a polgári szertartáson
 • a pocsék fények miatt a nagy gondossággal kiválasztott esküvői fotós, filmes nem tudna megfelelő buli felvételeket készíteni
 • gerjedne a mikrofon a kedvenc rokonod vacsora előtti beszéde alatt, és a vendégek semmit nem hallanának az egészből
 • az esküvői DJ figyelmen kívül hagyná, vagy elfelejtené amit előzetesen megbeszéltél vele, mert a megbeszélés alatt az ő gondolatai épp a “hétköznapi munkáján” jártak, hobbiként tekintve a TE ESKÜVŐDRE (és ezért még számon sem tudnád kérni, mert nem kötöttetek szerződést, vagy épp nem adott számlát a szolgáltatásokról)
 • vagy ha vendégeid az asztalnál ücsörögnének, unalomba fulladva, mert az esküvői DJ épp önmegvalósítást tart a saját zenei stílusa alapján, nem foglalkozva a Ti zenei kéréseitekkel?

 

Ezekre emlékeznél, igaz? Na ezek azok a dolgok, amiket kockáztatsz azzal, ha az esküvői DJ árajánlatoknál egy látszólag olcsóbbat választasz. Mert ha valaki olcsó, annak bizony oka van.

Ha Te elhiszed, hogy egy minőségi, de valamivel drágább esküvői DJ helyett ugyanazt a minőségű szolgáltatást és megbízható eszközöket fogja Neked nyújtani az a DJ, aki lényegesen olcsóbb árajánlatot ad számodra, akkor én biztosan nem tudok megfelelő végösszegű árajánlatot készíteni Neked. 

 

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha szerinted az esküvői DJ csak néhány órás gomb nyomogatásért kér el “horror összegeket”… 

Az alábbi blog cikkben részletesen kifejtem, hogy egy esküvői DJ ára milyen tényezőktől függ, mennyi munkaóránk van egy-egy esküvőben, ahol a legtöbb befektetett munka ráadásul nem a vendégeitek és előttetek zajlik, de attól még fontos része annak, hogy a nagy nap tökéletesen sikerüljön. Egy-egy, néhány másodpercig, vagy percig tartó, meghitt esküvői pillanat, tökéletesen megvilágított nyitótánc, meglepetés tánc, kiegészítő program, vagy torta behozatal mögött sokszor ember feletti szervező munka, és órákig tartó előkészület van, a körülményektől függően.

A legrosszabb, amit tehetsz, ha alul értékeled egy szolgáltató munkáját, mert így biztosan rossz döntést fogsz hozni az esküvői DJ kiválasztásánál is. És valóban egy olyan DJ lesz ott az esküvődön, aki “csak gombokat nyomogat”.

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha csak esküvői DJ “szolgáltatót” keresel…

Egy húron kell lennünk. Az első pillanattól, a szervezés első lépéseitől az utolsókig. Egyeztetnünk kell az esküvő programtervét és azt, hogy hova, milyen zenéket szeretnétek. Átbeszéljük az általatok kedvelt zenei stílusokat, előadókat, szertartás tervezetét, és az odaillő zenéket. Az esküvő napján rengeteg olyan, “jól kezelendő” szituáció adódik, akár a programtervben szereplő feladatokkal, akár vendégeitekkel, amelyet én nem szeretek szolgáltatóként szimplán “csak” megoldani. 

Az esküvői DJ munkámmal kapcsolatos feladatokat nem csak “megoldani” fogom, hanem a legjobbat szeretném kihozni belőle, hogy valóban a legszebb pillanatokat éljétek át, akadályok, váratlan szituációk nélkül. Elég “öreg” vagyok már ahhoz, hogy - a sport nyelvén szólva - “lássak a pályán”, de elég fiatal, hogy alkalmazkodni tudjak elképzeléseitekhez. Hiszem azt, hogy ezt hivatást “CSAK szolgáltatóként” nem lehet végezni, ettől jóval több kell, és a legjobb emberi oldalunkat kell beleadnunk minden esküvőbe, szívvel-lélekkel. Ehhez egy átlagos esküvői DJ szolgáltató kevés, így ha CSAK szolgáltatót keresel, biztosan nem én vagyok az, akire szükséged lesz.

 

 

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha Neked egy kezdő, de olcsó esküvői DJ is megfelel…

Egy percig nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan emberek, akiknek a vérében van a tehetség bizonyos dolgokhoz. Az esküvők világa viszont nem ilyen, bár továbbra is azt mondom, hogy rutinból megoldani semmit nem szabad egy esküvőn, de azért nagyon sokat segít a több éves - esetemben több, mint egy évtizedes - esküvői DJ tapasztalat. Soha nem számoltam, hogy hány esküvőn vettem már részt esküvő DJ munkával töltve, de az biztos, hogy a 300. esküvői DJ megbízásomat már bőven elhagytam. Ennyi idő alatt sokat láttam, pozitív és negatív tapasztalatokat szereztem, így ha engem választ valaki DJ-nek az esküvőjére, akkor ezeket a tapasztalatokat, feladatmegoldó képességeket is megkapja velem együtt.

  

Nagyon sok olyan dologra is kiéleződött a látásom, amelyek ugyan esküvői DJ -ként nem az én feladataim közé tartoznak, nem nekem kellene rájuk figyelni, mégis azonnal észreveszem, ha valami hiányzik, vagy ha valamiből probléma lehet. Legyen szó akár az esküvő programtervében látható hiányosságról, eseményről, amelynek nem ott és nem akkor van a helye, túl rövid, vagy éppen túl hosszú időkeretekről, segítségre szoruló esküvői vendégről, nyitótáncnál hiányzó fotósról, vagy épp arról, hogy a bevonulásnál hiányzik a menyasszony kezéből a csokor, elfelejtették kiszórni a szirmot, vagy ha a szertartás végénél a helyszín felszolgálói még nem töltötték ki a pezsgőt. Azt én sem ígérem, hogy mindig mindenen rajta fogom tartani a szemem, de abban biztosak lehettek, hogy az esküvőn egy kezdő, vagy hobbi szinten dolgozó, rutintalan, olcsóbb esküvői DJ hatalmas kockázati tényező.

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha Neked mindegy, hogy milyen megjelenése van az esküvői DJ -nek…

Az esküvők többségén öltönyben végzem a munkámat, de még a lazább esküvői dress code esetén is minimum a zakó elvárás saját magamtól. Igen, nyáron, 40 fokban is :) Nagyon fontos számomra, hogy öltözékemmel megtiszteljem a párokat és vendégeiket, mindenféle időjárási körülmény és kényelmi szempont ellenére. Az alkalomhoz illő öltözet tehát nem feláras szolgáltatás, hanem alapkövetelmény, de egy magára semmit nem adó, normálisan felöltözni nem tudó esküvői szolgáltatótól (szándékosan nem csak az esküvői DJ-t írom) olyan túl igényes munkát ne várjatok. 

  

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha Neked mindegy, hogy az esküvői DJ milyen technikai eszközökkel dolgozik…

Munkám során mindig átlagon felüli minőségű hang-és fénytechnikai eszközöket használok, hangfalakból az RCF és a QSC márkákat részesítem előnyben, vezeték nélküli mikrofonoknál kizárólag a világon piacvezető SENNHEISER márka termékeit használom, a fénytechnikában pedig szoftverrel vezérelt, dinamikusan mozgó robotlámpákkal, színező reflektorokkal, akkumulátoros surlófényekkel teszem látványossá esküvőtök helyszínét. 2023-tól pedig a terveim között szerepel szárazjeges füstgép (nehézfüst a nyitótánchoz), és hidegszikra gépek beszerzése is. Nálam nincsenek tehát recsegő-ropogó hangfalak, olcsó fények, vagy épp a fotósok, filmesek által gyűlölt, “pöttyözős” lézerek és villogó pöttyös lámpák. Ennek viszont ára van, amely az általam kiadott árajánlatokban reális mértékben tükröződik. Nem tudok, és nem is akarok árversenyt folytatni olyan esküvői DJ-kel, akik még mindig képtelenek megfelelő minőségű eszközökkel dolgozni. Az általam kiadott esküvői árajánlatokhoz minden esetben mellékelek egy költségrészletezőt, amelyen látható, hogy milyen hang-és fénytechnikai eszközök szerepelnek majd esküvőtökön, és ezeket milyen összegért kapjátok meg.

  

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha Neked megfelel a számla és szerződés nélkül dolgozó, olcsóbb esküvői DJ is…

Az esküvői DJ tevékenységet számlaképesen, saját vállalkozással végzem, Magyarország szinte teljes területén. Természetesen minden egyes foglalást szerződéskötéssel és az ahhoz kapcsolódó dátumfoglalási díjjal véglegesítünk, amely foglaló biztosítékként szolgál a szerződéshez. A szerződésem részletesen tartalmazza az általam biztosított szolgáltatásokat, technikai eszközöket, útiköltség részleteket, rendelkezésre állási időket, és minden egyéb dolgot, amely a pontos végösszeghez szükséges. Egy esküvő szervezésénél fontos a megismételhetetlenség, nincs helye hibázásnak.

Lényeges, hogy ne bízzátok esküvőtöket számla és szerződés nélkül dolgozó szolgáltatókra, mert abból a számon kérhetőség hiánya miatt óriási problémák lehetnek!

 

 

NE KÉRJ TŐLEM ÁRAJÁNLATOT, ha Számodra mindegy, hogy nem ugyanaz az esküvői DJ van ott az esküvődön, mint akivel szerződsz… 

Van sok esküvői DJ, akik egy “központi” ember köré épülve kapnak megbízásokat, Ti pedig sokszor még az esküvőtök előtt 1 héttel, vagy akár néhány nappal sem tudjátok, hogy az adott csapat tagjai közül pontosan ki lesz az esküvői DJ a nagy napotokon. Bár technikailag biztosítható lenne az azonos színvonal ilyen esetekben is, de mégis azt látom, hogy még csak ez a feltétel sem adott, teljesen más színvonalat adnak a különböző DJ-k egy csapaton belül is. Az pedig végképp érdekes, ha megkaptok egy személyiségében, stílusában Tőletek teljesen távol álló esküvői DJ-t a nagy napra, mert éppen ő ért rá az adott esküvői DJ csapatból. Hiszem azt, hogy szükséges legalább minimális összehangoltság a párok és az esküvői DJ között, ezért nálam biztosak lehettek abban, hogy ha velem szerződtök, akkor velem is fogtok mindent egyeztetni a szervezés során, és én leszek Veletek esküvőtök napján is, kora délutántól másnap hajnalig.

 

 

Ha ez a cikk segített Nektek abban, hogy átgondoljátok a saját igényeiteket az esküvőtökkel kapcsolatban, és szeretnétek egy olyan esküvői DJ-re bízni a nagy napot, aki:

 

 • a szerződéskötés utáni első percektől segít Benneteket az ötleteivel, előremutató megoldásaival, és gondosan figyel mindenre esküvőtök napján
 • folyamatosan fejleszti magát, valamint a hang-és fénytechnikai berendezéseit, hogy a legjobb minőséget tudja biztosítani Számotokra
 • tökéletesen alkalmazkodik a többi, általatok kiválasztott esküvői szolgáltatóhoz, segítve az ő munkájukat is azért, hogy a Ti napotok a lehető legjobb legyen, örök emléket hagyva Nektek
 • mindent az előre megbeszéltek szerint teljesít, figyelembe véve igényeiteket
 • tökéletes vizuális és akusztikai élményt nyújt a tánctéren, a látványos, modern fényekkel, és a minőségi hangzást biztosító, mindig a legoptimálisabb hangerejű hangfalakkal
 • És nem utolsó sorban, tisztában van a saját esküvői DJ munkája, eszközei értékével, és ezért cserébe egy korrekt, megfizethető, de nem olcsó árajánlatot készít Számotokra…

 

Akkor bátran egyeztessetek velem egy találkozót, beszéljünk elképzeléseitekről, tegyétek fel kérdéseiteket akár egy online megbeszélésen az árajánlattal kapcsolatban! Bizalommal és örömmel várom megkereséseiteket!

online ajanlat

BESZÉLJÜNK TERVEITEKRŐL!

Gyors, online árajánlatot kérnél? Itt megteheted!

Írj nekem elképzeléseitekről, és a legtöbb esetben maximum 1 napon belül elkészítem a személyre szabott árajánlatot. Legyen szó esküvői DJ, vagy rendezvény DJ szolgáltatásról, itt bármilyen ehhez kapcsolódó kérdéssel fordulhatsz hozzám!

(Az üzenetek néha a spam mappában landolnak, így kérlek, hogy azt is ellenőrizd az ajánlatkérés után 1-2 nappal!)

Igényelt szolgáltatások

Esküvői szolgáltató partnerek, akikkel mindig élmény a közös munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


PINTÉR TAMÁS - Ceremóniamester


MAROSI VIKTOR - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MIREX - Esküvői film és fotó


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


KÉRGES MÁTÉ - Esküvő fotó


Paralell Productions - Esküvői film