ESKÜVŐI DJ BLOG

Van néhány tippem számotokra, amivel 20-30%, vagy akár jóval nagyobb megtakarítást érhettek el az esküvő költségvetésénél úgy, hogy eközben a szolgáltatások minőségénél nem kell kompromisszumot kötni.

 

Bár az esküvői főszezon szombatjainak esküvői DJ árai 2021-től is kétségtelenül magasak, egyáltalán nem szabad kiindulni abból, hogy esküvő kizárólag szombaton tartható. Erre tökéletes példát nyújt a 2020-as év, amikor a koronavírus járvány miatt nagyon sok esküvőnél kellett péntekre, vagy akár más hétköznapra, esetleg vasárnapra helyezni az elhalasztott esküvőt, mert a szolgáltatók, és a helyszín már csak ilyen dátumokra tudtak új szerződést ajánlani. A saját tapasztalatiam is azt mutatják, hogy csak minimálisan nőtt meg azon vendégek száma, akik a módosított dátum miatt lemondták a részvételt ezeket az esküvőkön.

 

Vendégeitek tehát nagy valószínűséggel alkalmazkodni fognak hozzátok, akár olyan áron is, hogy esküvőtök napjára szabadnapot vesznek ki, ha munkahelyük ezt megengedi. Azt pedig biztosan állíthatom, és sok esküvői DJ kollégám is azt tapasztalta, hogy pontosan ugyanolyan nagy bulik voltak ezeken az esküvőkön is, mint a főszezonban, szombati dátumon tartott rendezvényeken.

 

Egy esküvői DJ esetében a főszezon minden évben május utolsó két hétvégéjétől szeptember végéig tart, de évek óta egyre több foglalás érkezik áprilisra és októberre is, igaz, hogy ebben a két hónapban egyelőre csak a szombati dátumok népszerűek.

 

A főszezonon belül is vannak olyan időszakok, amelyek jóval keresettebbek, sokkal több ajánlatkérés érkezik ezekre a hétvégékre, legyen szó pénteki vagy szombati esküvőről. Ha például május közepétől június közepéig, vagy augusztus második fele és szeptember első fele között szeretnétek tartani az esküvőt, akkor biztosan mélyen bele kell nyúlni a zsebetekbe az esküvői DJ keresésénél is, mert a legtöbb ajánlatkérés ezekre az időszakokra érkezik, és ezt a legtöbb esküvői szolgáltató - hasonlóan a szállodákhoz, és egyéb szezonális szolgáltatásokhoz - könyörtelenül kihasználja.

 

Emellett vannak a mágikus dátumok (ilyen volt például 2020.02.20.,2020.06.20., 2020.08.08., 2020.10.10., stb.), amelyekre sokszor pofátlanul nagy összegű árajánlatokat kaphattok az esküvői DJ-től, vagy más szolgáltatóktól, mert ők előre tudják, hogy nagyon keresettek lesznek ezek a napok, és előbb-utóbb értékesíteni tudják magasabb áron is.

online ajanlat 

Itt hozzá kell tennem azonnal, hogy én nem értek egyet az esküvői DJ -k és szolgáltatók "dátum-alapú" árazásával, és aki már kért tőlem ajánlatot, az láthatta, hogy nem teszek különbséget "mágikus" és normál napok között. Ami viszont rám is igaz, hogy egy főszezonban található szombat, és egy előszezon hétvégéje között akár 30% különbség is található, attól függően, hogy melyik hónapban, és milyen napra kértek ajánlatot. A legnagyobb kedvezményt januártól márciusig, valamint november hónapban tudjátok elérni, ezek a hónapok tekinthetőek holtszezonnak az esküvőkre nézve.

Ez annyit jelent, hogy a 2021-től főszezon szombatra kiadott

200.000 - 250.000 Ft közötti esküvői DJ árajánlatok helyett

 

170.000 Ft

 

körüli végösszeggel számolhattok a holtszezonban, tehát jelentős megtakarítást érhettek el az esküvői DJ áraknál 2021-ben, a szezonon kívül.

 

A decembert szándékosan nem feltétlenül említettem, mivel sok esküvői DJ ilyenkor céges évzáró és karácsonyi rendezvényeken dolgozik, ezért ez a hónap a téli időszak ellenére felkapottnak tekinthető, bár azért jó eséllyel itt is hasonló kedvezményeket tudtok elérni a legtöbb esküvő DJ -nél.

 

2021-ben április és október hónapra én átlagosan 20% kedvezményt biztosítok az esküvői DJ árakból, ez is érezhető megtakarítást jelenthet, különösen akkor, ha Fejér megye (például Székesfehérvár és környéke), Tolna megye (például Szekszárd és környéke), Pest megye, vagy Veszprém megye (például Veszprém, Balaton és környéke) területén belül tartjátok az esküvőt.

 

DE MI A HELYZET AKKOR, HA FŐSZEZONBAN TARTANÁD AZ ESKÜVŐT, EGY KEVÉS KOMPROMISSZUMMAL?

 

A főszezon szombati napjai mellett több olyan opció is van, amelyek választásával kisebb-nagyobb megtakarítást érhettek el.

 

Jellemzően ilyen lehet például a május-szeptember közötti, pénteki és vasárnapi dátum, bár a pénteki napokra évek óta folyamatosan növekszik a kereslet, de még mindig nem közelíti meg a szombatok népszerűségét. Péntekre és vasárnapra átlagosan 15% kedvezményt kaphattok az esküvői DJ árból, viszont azt figyelembe kell venni, hogy nálam ezeket az árajánlatokat nagyban befolyásolja a szombati esküvő helyszíne. Vannak ugyanis olyan esetek, amikor a távolság miatt péntekre is csak a szombatival azonos áron tudom vállalni a megbízást, de az is előfordul, hogy az irreálisan nagy utazási idő miatt egyáltalán nem tudok elfogadható árajánlatot adni.

 

Egyéb hétköznapokra, hétfőtől csütörtökig pedig a már korábban említett 25-30% kedvezményt biztosítom számotokra, akár az esküvői szezon közepén is!

 

online ajanlat 

Facebook

Esküvői pillanatok

Kiemelt esküvői szolgáltató partnerek, akikkel biztosan gördülékeny a munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


MAROSI VIKTOR - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


HOTEL KARDOSFA Zselickisfalud - Esküvő helyszín


SESSION HOTEL Ráckeve - Esküvő helyszín


ÁGOSTHÁZY BOTOND - Esküvő fotó


MIREX FILM&FOTO - Esküvői film & fotó, szelfigép


TÓPART HOTEL Balatonvilágos - Esküvő helyszín


JÁVORI FOTÓ - Esküvői film, fotó