Főoldal

A DJ kiválasztása talán az egyik legnehezebb feladatot jelenti a párok számára. Egy fotóst, filmest a referencia, a felvételek hangulata, személyisége alapján szinte tökéletesen ki lehet választani. A ceremóniamester választásnál egyértelműen a személyes szimpátia, beszédstílus és tapasztalat dönt. De mi a helyzet akkor, ha a tökéletes esküvői DJ-t keresitek?

 

A zenei stílusok megítélése meglehetősen szubjektív, mindenki más zenét szeret, a vendégek zenei kérései is számítanak, emiatt nincsenek sablonok a tökéletes esküvő zenei kínálatáról. Sok esetben találhattok az esküvői DJ weboldalán különböző mixeket, itt viszont érdemes két meghatározó dologra figyelni. Az egyik, hogy ilyen mixeket manapság már bárki el tud készíteni a megfelelő programokkal, teljesen kezdőként is, a másik, hogy nagy valószínűséggel teljesen felesleges az esküvői DJ-ről ez alapján bármilyen döntést meghoznotok, nem tudjátok előre, hogy mire hogyan fognak reagálni a vendégeitek esküvőtök napján. Ahogy korábban is említettem, az esküvői DJ mindig az éppen aktuális esküvő zenei kínálatára, az ott elért hangulatra koncentrál, és kizárt dolognak tartom, hogy ez - ritka kivételektől eltekintve - megegyezzen a weboldalra feltöltött mixek pontos zenei listájával.

 

Az alábbiakban próbáltam néhány objektíven értékelhető szempontot sorra venni a megbízható, igényes esküvői DJ ismérveiről.

 

  1. Leinformálható vállalkozás, weboldal, jogi háttér. Magyarországon még mindig nagy divat a “megoldjuk okosba, számla és papír nélkül” hozzáállás. Bár közgazdász szakmám miatt ennek gazdasági hatásairól is tudnék bőven beszélni, ezzel most nem untatnálak Benneteket. Azt viszont mindenki láthatja, hogy egy számla nélküli fűnyírás, és egy számla nélküli esküvői DJ szolgáltatás között elég nagy különbség lehet a felmerülő kockázatok, későbbi számonkérhetőség szempontjából. Nagyon fontos, hogy adószámmal rendelkező, legális vállalkozást üzemeltető esküvői DJ-t válasszatok, aki rendelkezik a megfelelő, sőt, manapság már “kötelezően” elvárható közösségi felületekkel, weboldallal.
  2. Igényes megjelenés. Az esküvő napja a Ti életetekben egy meghatározó, családi ünnep, ahol véleményem szerint minden egyes szolgáltató megtisztelve érezheti magát, hogy jelen lehet, rá esett a választásotok sok-sok ajánlat közül, és egy kicsit megosztjátok vele azt az örömöt, amit Nektek jelent ez a szép esemény. A DJ-nek szolgáltatóként is illik megtisztelnie Benneteket azzal, hogy a munkavégzés ellenére az ünnepi napnak megfelelő öltözéket és zakót vesz fel. Az igényességet az esküvői DJ által használt hang-és fénytechnika eszközök megjelenésére is lehet érteni, itt is fontos a kifogástalan, esküvőhöz illő kinézet.
  3. Biztos technikai háttér, megbízható eszközök, felkészültség. A jó esküvői DJ minőségi, megbízható technikai eszközöket használ, amelyek mind esztétikailag, mind pedig műszaki tudásban átlagon felüli értéket képviselnek. Számotokra sem mindegy, hogy a polgári szertartás zenéi, az anyakönyvvezető mikrofonja milyen minőségben szólal meg, vagy például az esti bulin mennyire tisztán szólalnak meg kedvenc zenéitek, és az esküvői filmes, fotós is tökéletes képeket tud készíteni a partyról a minőségi fénytechnikának köszönhetően.
  4. Valódi, esküvőkön szerzett tapasztalat. A zenei élet az egész világon átalakulóban van, a fesztiválok kerültek előtérbe, ezzel együtt a szórakozóhelyek többsége is hanyatlásnak indult. Ennek köszönhetően nagyon sok DJ nézett új megélhetési forrás után, és megjelentek az esküvői piacon, magukat 10-20 éves szakmai “tapasztalattal” hirdetve. Itt az első és legfontosabb, hogy tapasztalat és esküvői DJ tapasztalat között is különbséget kell tenni. Ha valaki viszonylag egysíkú club DJ szerepkört töltött be éveken keresztül, egy esküvőn szinte biztosan nem fogja megállni a helyét, sok esetben a saját zenei stílusát fogja ott is erőltetni, és idegen lesz neki a nagy zenei felkészültséget, változatos zenei stílusokat igénylő esküvői DJ szerep. Akár meg is ugorhatja ezt a szintet, és kellemesen is csalódhattok, de ha alkalmatlan erre a feladatra, akkor rossz esetben ez csak a helyszínen fog kiderülni, amikor már késő lesz. Ismerőseim között is nagyon sok olyan DJ vállal ma már esküvőket, akik 7-8 éve még nevettek rajtam, “lagzilajcsi dj”-nek hívtak, és nagy szájjal hangoztatták, hogy ők aztán nem fognak másoknak ugrálni, kívánságokat játszani, hangfalakat cipelni. Ezeket a DJ-ket most pontosan ugyanott találod a Google találati listáján, ahol a közel egy évtizede kizárólag esküvőkre szakosodott DJ-ket. Ugye Te sem szeretnéd az esküvődet egy olyan emberre bízni, aki néhány éve még hangosan  kinevette az ezzel foglalkozó kollégáit?
  5. Esküvőtökre összeállított zenei kínálat, rugalmas hozzáállás. Az esküvői DJ munkája nem arról szól, hogy saját zenei stílusát erőlteti a násznépre, ezt minden, szakmailag elkötelezett kollégám tudja. Kiismeri magát a legtöbb zenei stílusban, felkészült, legyen szó akár az ’50-es, ’60-as évek rock&roll klasszikusairól, vagy akár a magyar és külföldi retró zenékről és napjaink slágereiről. Egy jó esküvői DJ támaszt nyújt Nektek a polgári szertartás zenéinek kiválasztásakor, megfelelő hangerejű, ízléses háttérzenét biztosít a vendégvárás és a vacsora alatt is. Követi a buli hangulatát, azonnal stílust vált, ha szükséges, gyakorlatilag együtt él a vendégeitekkel. Az a fontos, hogy Ti és vendégeitek a legjobb hangulatban töltsétek az estét, kedvenc zenéitekre bulizhassatok. Emiatt az esküvői DJ sokszor kilép a “komfort zónájából”, olyan zenéket is lejátszik, amelyek ugyan nem tartoznak a saját kedvencei közé, de a násznép hangulata mégis azt a zenei vonalat kívánja meg.
  6. Szerződéses jogviszony, pontosság. Egy megbízható esküvői DJ kizárólag írásban szerződik és számlát ad a kifizetett pénzösszegekről. A szerződést együtt beszéli át Veletek, apróbb változtatásokra hajlandó, ha az igények azt kívánják. Pontosan rögzíti az általa elvégzendő feladatokat, a rendezvényen biztosított technikai eszközök típusát, darabszámát. A szerződésében megtalálhatóak a fizetési feltételek, foglaló összege, és az esetleges mulasztások miatti következmények. Nagyon fontos a szerződés tartalma szempontjából, hogy a DJ mikor érkezik a helyszínre, meddig biztosítja számotokra a szolgáltatásokat a szerződés végösszege szerint, és mikortól számít fel esetleg hosszabbítási díjakat.
  7. Versenyképes áron, de nem olcsón dolgozik. Egy esküvői DJ ára nagyon sok dologtól függ, de azt már az eddigiek alapján is láthatjátok, hogy egy kiváló technikai eszközökkel rendelkező, igényes, tapasztalt szakember nem a legolcsóbb árajánlatot fogja adni számotokra. A legjobb minőségű technika beszerzése, zenei felkészültség, weboldal, vállalkozás fenntartása olyan költségeket jelentenek, amelyek az árajánlatban is megjelennek. Ez alapján kijelenthető, hogy egy bizonyos összeghatár alatt biztosan kizárható a megbízható minőségi esküvői DJ szolgáltatás. Fejér megyében és Veszprém megyében a szolgáltatás ára 2024-ben átlagosan 250.000-400.000 Ft között van, de az árakról részletesebben is fogok írni a későbbiekben, nem csak fejér megyei vagy veszprém megyei viszonylatban.
  8. Igazi “csapatjátékos”. Sőt, a jó esküvői DJ két csapatban játszik egyszerre. A legfontosabb, hogy Veletek és vendégeitekkel megtalálja a közös hangot, segítsen, amiben tud, udvariasan kommunikáljon a vendégeitekkel. A másik csapat, az esküvői szolgáltatók csapata. Az esküvői DJ támogatást nyújt az esküvői fotós, filmes szolgáltatóknak azzal, hogy minőségi fénytechnikát használ, amelyet mindig az eseményeknek megfelelően kezel. Az esküvői fénytechnika, megvilágítás fontosságáról egy későbbi bejegyzésben részletesen írni fogok. Partnerként tekint az esküvő ceremóniamesterére, hangosítást biztosít számára, együttműködik az előre megtervezett forgatókönyv megvalósításában. 

 

BIZTOS KEZEKBEN SZERETNÉD TUDNI ESKÜVŐD ZENEI SZOLGÁLTATÁSAIT? KÉRJ ÁRAJÁNLATOT!

online ajanlat

BESZÉLJÜNK TERVEITEKRŐL!

Gyors, online árajánlatot kérnél? Itt megteheted!

Írj nekem elképzeléseitekről, és a legtöbb esetben maximum 1 napon belül elkészítem a személyre szabott árajánlatot. Legyen szó esküvői DJ, vagy rendezvény DJ szolgáltatásról, itt bármilyen ehhez kapcsolódó kérdéssel fordulhatsz hozzám!

(Az üzenetek néha a spam mappában landolnak, így kérlek, hogy azt is ellenőrizd az ajánlatkérés után 1-2 nappal!)

Igényelt szolgáltatások

Esküvői szolgáltató partnerek, akikkel mindig élmény a közös munkaPAPUCSEK JÓZSEF - Ceremóniamester


MOÓR DÁVID - Fényképész


BOKÁNYI ATTILA - Esküvő film, cinematográfia


MÉSZÁROS MÁTÉ - Esküvői fotó


FARKAS STEFÁN - Ceremóniamester


OCSKAY RUDOLF - Ceremóniamester


MIREX - Esküvői film és fotó


KORMOS RÓBERT - Ceremóniamester


DÉBER GÁBOR - Esküvő fotó


KÉRGES MÁTÉ - Esküvő fotó


Paralell Productions - Esküvői film


PINTÉR TAMÁS - Ceremóniamester